Arhiva kategorije: Radionice

Obavijest brucošima koji su izostali s radionica Omega

Drage brucošice i brucoši, ako ste izostali s radionica o sustavu Omega (2. i 3. listopada 2017.), onda morate slijediti ovu proceduru:

 1. Prijavite se na sustav Omega (http://omega.ffzg.hr) korištenjem svojeg AAI@EduHr identiteta, potom kliknite na ovu poveznicu:
  https://omega.ffzg.hr/course/view.php?id=2553
 2. Lozinka za upis na e-kolegij glasi: abc (malim slovima).
 3. Kad se upišete, prvo kliknite na:
  https://omega.ffzg.hr/mod/choice/view.php?id=141057
  (Napravite jedan odabir, potom ga pohranite i onda napravite novi odabir i pohranite – bilo koji termin, to je samo proba!)
 4. Potom kliknite na Zadaću:
  https://omega.ffzg.hr/mod/assign/view.php?id=141060
  (Tu predajte bilo kakvu .doc datoteku koju imate na računalu (može biti i prazna))
 5. Nakon toga posjetite oglasnu ploču e-kolegija:
  https://omega.ffzg.hr/mod/forum/view.php?id=141056
  (Pročitajte obje obavijesti, a iz one nazvane “Online zadaci do 11.10.2017.” napravite sve što je zadano.)

Radionice za brucoše 2017 – Sustav Omega

Poštovani studenti PRVE godine studija, oglašavamo radionice o korištenju Sustava učenja na daljinu Omega. Pronađite svoje ime na popisu (dostupnom na http://cpeu.ffzg.unizg.hr/?page_id=346) i dođite u navedeno vrijeme s papirom ROZA boje koji ste dobili pri upisu! Ako vas nema na popisu, vjerojatno ste upisali promjenu grupe (tj. već ste studirali na FFZG) i stoga ne morate ići na radionice.

 1. Prije dolaska na radionicu trebate se prijaviti na sustav Omega (na adresi: http://omega.ffzg.hr) korištenjem svog AAI@EduHr računa (korisničko ime unosite u cijelosti – skupa s @ffzg.hr). NAPOMENA; Ako vam ne radi lozinka, slijedite upute za promjenu: http://infosl.ffzg.unizg.hr/promjena-aai-lozinke/
 2. Pohađanje radionica je NUŽNO. Ako niste u mogućnosti doći na radionicu u navedenom terminu, MORATE se što prije javiti na e-mail cpeu@ffzg.hr.
 3. Na radionicu MORATE donijeti svoje podatke za AAI@EduHr račun – PAPIR ROZA BOJE koji ste dobili pri upisu na Filozofski fakultet. Bez tih podataka ne možete sudjelovati na radionici.
 4. Ako kasnite, trebate se javiti dežurnim demonstratorima koji će biti ispred učionica A103,  A104 i A212A.
 5. Učionice A103 i A104 nalaze se na prvom katu zgrade FF (kad uđete u zgradu FF, idete desno, pa uz stepenice gore na 1. kat i potom opet desno), a učionica A212A nalazi se na drugom katu zgrade FF.

Najava tri radionice o e-učenju u srpnju

Poštovane korisnice i korisnici, najavljujemo tri radionice namijenjene nastavnicima u organizaciji Centra za potporu e-učenju: “Sustav učenja na daljinu Omega – napredni stupanj” – 09.07. (srijeda), “Sustav učenja na daljinu Omega – početni stupanj” – 10.07. (četvrtak) i “Omega – izrada i korištenje online testova (napredni stupanj)” – 11.07.2014. (petak). Opširnije informacije i obrazac za prijavu možete pronaći na poveznicama. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

1267747_382421715220025_1190387207_o

Najava radionice “Sustav učenja na daljinu Omega – napredni stupanj” (20.06.2014.)

Radionica je namijenjena nastavnicima FFZG koji otprije koriste Sustav učenja na daljinu Omega i na njemu održavaju e-kolegije. U sklopu radionice će polaznici upoznati nove online aktivnosti, naučiti koristiti napredne postavke pojedinih aktivnosti i resursa. Više informacija o radionici i prijava za sudjelovanje

Najava radionice o pripremi nastavnih materijala za online okruženje (za nastavnike)

Radionica “Priprema nastavnih materijala za online okruženje” namijenjena je nastavnicima FFZG sa srednjom razinom iskustva u izradi e-kolegija. Na radionici će, uz mentorirano vodstvo voditelja tečaja, naučiti: kako prilagoditi svoje nastavne materijale za digitalizaciju, o važnosti formata (oblika) datoteka, o potrebnim preduvjetima za prikaz/pregled određenih vrsta digitaliziranih materijala, o prilagodbi veličine nastavnih materijala propusnosti (brzini) mrežne veze krajnjih korisnika (studenata/polaznika), o potrebi planiranja redundancije nastavnih materijala i ostalih informacija na e-kolegiju, o pripremi materijala za studente s invaliditetom i slično. Više informacija o radionici i prijava za sudjelovanje