Arhiva kategorije: Studenti

Obavijest brucošima koji su izostali s radionica Omega

Drage brucošice i brucoši, ako ste izostali s radionica o sustavu Omega (2. i 3. listopada 2017.), onda morate slijediti ovu proceduru:

 1. Prijavite se na sustav Omega (http://omega.ffzg.hr) korištenjem svojeg AAI@EduHr identiteta, potom kliknite na ovu poveznicu:
  https://omega.ffzg.hr/course/view.php?id=2553
 2. Lozinka za upis na e-kolegij glasi: abc (malim slovima).
 3. Kad se upišete, prvo kliknite na:
  https://omega.ffzg.hr/mod/choice/view.php?id=141057
  (Napravite jedan odabir, potom ga pohranite i onda napravite novi odabir i pohranite – bilo koji termin, to je samo proba!)
 4. Potom kliknite na Zadaću:
  https://omega.ffzg.hr/mod/assign/view.php?id=141060
  (Tu predajte bilo kakvu .doc datoteku koju imate na računalu (može biti i prazna))
 5. Nakon toga posjetite oglasnu ploču e-kolegija:
  https://omega.ffzg.hr/mod/forum/view.php?id=141056
  (Pročitajte obje obavijesti, a iz one nazvane “Online zadaci do 11.10.2017.” napravite sve što je zadano.)

Radionice za brucoše 2017 – Sustav Omega

Poštovani studenti PRVE godine studija, oglašavamo radionice o korištenju Sustava učenja na daljinu Omega. Pronađite svoje ime na popisu (dostupnom na http://cpeu.ffzg.unizg.hr/?page_id=346) i dođite u navedeno vrijeme s papirom ROZA boje koji ste dobili pri upisu! Ako vas nema na popisu, vjerojatno ste upisali promjenu grupe (tj. već ste studirali na FFZG) i stoga ne morate ići na radionice.

 1. Prije dolaska na radionicu trebate se prijaviti na sustav Omega (na adresi: http://omega.ffzg.hr) korištenjem svog AAI@EduHr računa (korisničko ime unosite u cijelosti – skupa s @ffzg.hr). NAPOMENA; Ako vam ne radi lozinka, slijedite upute za promjenu: http://infosl.ffzg.unizg.hr/promjena-aai-lozinke/
 2. Pohađanje radionica je NUŽNO. Ako niste u mogućnosti doći na radionicu u navedenom terminu, MORATE se što prije javiti na e-mail cpeu@ffzg.hr.
 3. Na radionicu MORATE donijeti svoje podatke za AAI@EduHr račun – PAPIR ROZA BOJE koji ste dobili pri upisu na Filozofski fakultet. Bez tih podataka ne možete sudjelovati na radionici.
 4. Ako kasnite, trebate se javiti dežurnim demonstratorima koji će biti ispred učionica A103,  A104 i A212A.
 5. Učionice A103 i A104 nalaze se na prvom katu zgrade FF (kad uđete u zgradu FF, idete desno, pa uz stepenice gore na 1. kat i potom opet desno), a učionica A212A nalazi se na drugom katu zgrade FF.

Prilagodba literature

Od akad. god. 2015./2016. Filozofski fakultet svojim studentima s invaliditetom nudi uslugu prilagodbe literature. Uslugu prilagodbe literature pruža Centar za potporu e-učenju (CPEU) u suradnji s Fakultetskim Uredom za studente s invaliditetom i Knjižnicom.

Ako želiš prilagodbu literature:

 1. donesi potrebnu literaturu (knjigu, časopis) na bilo koji informacijski pult u Knjižnici (ukoliko je potrebno, knjižničar će odabrati najbolji primjerak naslova za prilagodbu)
 2. zatraži prilagodbu literature
 3. djelatnici Knjižnice će zadužiti literaturu na tvoje ime
 4. zajedno s djelatnikom Knjižnice ispuni potreban obrazac s naznakom formata za prilagodbu (.pdf, .doc/.docx, .rtf) http://cpeu.ffzg.unizg.hr/?page_id=407
 5. ostavi literaturu na tom pultu
 6. elektroničkom poštom ćeš dobiti potvrdu da je zahtjev za prilagodbom zaprimljen
 7. elektroničkom poštom ćeš dobiti prilagođenu literaturu
 8. knjiga će biti vraćena direktno u Knjižnicu te razdužena s tvog imena