Predstavljanje “Mogućnosti Sustava učenja na daljinu Omega”

Predstavljanje “Mogućnosti Sustava učenja na daljinu Omega” namijenjeno je podjednako nastavnicima koji otprije koriste sustav, kao i onima koji se na to još nisu odlučili.

Predstavljanje će se održati u SRIJEDU, 17. travnja 2019. od 11.00 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice FFZG (smještenoj na drugom katu).

Ulaz je slobodan, a vaš interes za sudjelovanjem možete iskazati na poveznici:
https://bit.ly/2GgKJr6

Predviđeno trajanje predstavljanja je 30 minuta, uz dodatnih 15-20 minuta za pitanja i raspravu.

Na predstavljanju ćete moći saznati više o načinima na koje možete koristiti sustav u nastavi:

 • online oglasna ploča e-kolegija / mailing lista e-kolegija,
 • online odabiri: grupe za vježbe / predavanja / teme seminarskih radova (+ izvoz u Excel),
 • zaprimanje, komentiranje, ocjenjivanje predanih zadaća (izvoz ocjena + izvoz svih zadaća),
 • izrada i korištenje online testova za ponavljanje ili provjeru znanja (kolokviji, testovi,
 • izrada interaktivnih sadržaja korištenjem alata H5P (Flashcards, Interaktivni video…),
 • prilagodba nastavnih materijala i sučelja sustava studentima s invaliditetom,
 • ocjenjivanje offline aktivnosti / aktivnosti izvan sustav.

Počeo e-tečaj “Brucoši 2018 – uvodna radionica”

Drage brucošice i brucoši preddiplomskih studija upisani u akademsku godinu 2018/2019., u utorak, 2. listopada 2018. kreće e-tečaj “Brucoši 2018 – uvodna radionica” koji će vam pomoći u korištenju sustavom učenja na daljinu Omega. Na sustav se trebate prijaviti korištenjem svog AAI@EduHr korisničkog računa izdanog od Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (istog onog koji koristite za ISVU). E-tečaj je dostupan na adresi: https://omega.ffzg.hr/course/view.php?id=2804, a lozinka za upis glasi “uvod2018” (malim slovima i bez navodnika). E-tečaj traje od 2. do 15. listopada 2018.

Obavijest brucošima u ak. god. 2018/2019.

Drage brucošice i brucoši, uvodni online tečaj o korištenju sustavom učenja na daljinu Omega počinje u utorak, 2.10.2018. Dodatne obavijesti dobit ćete na glavnoj web-stranici Fakulteta, ovdje i na Facebook stranici Fakulteta u ponedjeljak, 1.10.2018. Tiskane upute za korištenje sustavom učenja na daljinu Omega bit će u vašim informacijskim paketima koje ćete dobiti na Orijentacijskom tjednu. Dobrodošli! 🙂

Sustav Omega opet dostupan

Sustav Omega je opet dostupan od nedjelje, 24.09.2017 u 18.30 sati. Radovi su završeni 20 sati prije planiranog roka radi zakazanog dekanskog roka. Sustav je uspješno nadograđen na novu inačicu programskog rjesenja Moodle i migriran na novi poslužitelj. Prethodni poslužitelj nas je posluživao punih 11 godina.

Najava radionica “Novosti u sustavu Omega 2017” (26. i 28. 09.2017.)

Radionice su namijenjene nastavnicima FFZG koji otprije koriste Sustav učenja na daljinu Omega i na njemu održavaju e-kolegije. U sklopu radionice će polaznici upoznati nove online aktivnosti, naučiti koristiti postavke pojedinih aktivnosti i resursa te saznati novosti o programskoj inačici koja će biti instalirana krajem rujna 2017. Radionice će se održati 26. i 28. rujna 2017. u računalnoj učionici A103. Više informacija o radionici i prijava za sudjelovanje

Prilagodba literature

Od akad. god. 2015./2016. Filozofski fakultet svojim studentima s invaliditetom nudi uslugu prilagodbe literature. Uslugu prilagodbe literature pruža Centar za potporu e-učenju (CPEU) u suradnji s Fakultetskim Uredom za studente s invaliditetom i Knjižnicom.

Ako želiš prilagodbu literature:

 1. donesi potrebnu literaturu (knjigu, časopis) na bilo koji informacijski pult u Knjižnici (ukoliko je potrebno, knjižničar će odabrati najbolji primjerak naslova za prilagodbu)
 2. zatraži prilagodbu literature
 3. djelatnici Knjižnice će zadužiti literaturu na tvoje ime
 4. zajedno s djelatnikom Knjižnice ispuni potreban obrazac s naznakom formata za prilagodbu (.pdf, .doc/.docx, .rtf) http://cpeu.ffzg.unizg.hr/?page_id=407
 5. ostavi literaturu na tom pultu
 6. elektroničkom poštom ćeš dobiti potvrdu da je zahtjev za prilagodbom zaprimljen
 7. elektroničkom poštom ćeš dobiti prilagođenu literaturu
 8. knjiga će biti vraćena direktno u Knjižnicu te razdužena s tvog imena