Upute za dodavanje profilne slike na sustavu Omega

Uputa za promjenu slike na Vašem korisničkom profilu:

  • Kliknite na svoje ime i prezime u gornjem desnom kutu sučelja i potom na poveznicu Profil.
  • Otvorit će Vam se Vaš profil.
  • Kliknite na poveznicu “Promijeni osobne podatke” koja se nalazi dolje lijevo u izborniku “Postavke profila“.
  • Pri dnu stranice nalazi se poveznica “Slika korisnika“, kliknite na nju.
  • Dodajte profilnu sliku – klikom na plavu strelicu u okviru “Nova slika“, otvorit će Vam se novi prozor (klik na “Browse” i potražite sliku na svojem računalu te ju postavite na sustav!)
  • Kliknite na gumb “Promijeni osobne podatke” na dnu stranice i to je to. 🙂

 

Primjeri slika koje NE BISTE trebali staviti kao profilnu:

1. Profilna slika na kojoj ste sa svojim prijateljem, rodbinom, djevojkom, dečkom… ukratko: slika na kojoj je više osoba (pa nastavnici ili nastavniku ostaje samo da odabere tko je od tih na slici njezin ili njegov student na predmetu XY)! Dodatna napomena (ako je potrebna): nemojte koristiti slike koje sadrže uvredljive sadržaje, sadržaje koji promiču mržnju, nasilje i netoleranciju!

2. Profilna slika na kojoj vam je skriveno lice (profilna slika na sustavu učenja na daljinu Omega služi za uspješnu identifikaciju studenata i nastavnika).

3. Profilna slika na kojoj je vaš kućni ljubimac, spirit animal, omiljeni filmski, književni ili strip junak (osim ako vi osobno ne spadate u neku od tih skupina).

 

Primjer slike koju BISTE trebali staviti kao profilnu:

Slika na kojoj se razmjerno dobro vidi vaše lice (pri čemu nema potrebe za slikama “od glave do pete”), ona koja nije s X-ice, ona koja nije iz vašeg ranog djetinjstva (već aktualna)…