Postavke samostalnoga upisa studenata

Za upis u novi e-kolegij student s popisa svih e-kolegija mora odabrati naziv željenoga e-kolegija te potom unijeti lozinku e-kolegija. Nastavnik mora ograničiti pristup svojim e-kolegijima postavljanjem lozinke e-kolegija (na sustavu se nalazi više od 10.000 studenata i ne trebaju svi imati mogućnost ulaska u svaki e-kolegij).

Samostalni upis studenata

Postupak promjene lozinke e-kolegija (ili provjere postojeće lozinke):

  1. otvoriti naslovnicu e-kolegija
  2. s lijeve strane u bloku Postavke nalazi se izbornik Administracija e-kolegija
  3. u tom izborniku odabrati poveznicu Korisnici
  4. potom kliknuti na stavku Načini upisa na e-kolegij u istom izborniku (lijevo)
  5. potom je na desnoj strani sučelja potrebno kliknuti na ikonu zupčanika koja stoji uz stavku Samostalni upis (Student)
  6. otvorit će se prozor u kojemu se nalazi postavka Lozinka e-kolegija
  7. za provjeru trenutačne lozinke potrebno je dodati kvačicu kod postavke Otkrij, koja se nalazi desno od polja Lozinka e-kolegija
  8. u slučaju zadavanja ili promjene lozinke e-kolegija potrebno je kliknuti na gumb Pohrani promjene na dnu prozora.

Postavke za samostalni upis studenata

Lozinku za upis na e-kolegij nastavnik studentima treba dati na predavanju, a oni je moraju upisati samo pri prvoj prijavi u e-kolegij. Napomena: Potrebno je zadati jednostavnu lozinku e-kolegija pri čemu nije preporučljivo upotrebljavati osobne lozinke vezane uz druge korisničke račune.

Osim same lozinke e-kolegija ostale postavke Samostalnoga upisa nikada nemojte mijenjati, brisati ili dodavati. Najčešći uzrok problema s pristupom e-kolegijima upravo su pogrešno podešene postavke samostalnoga upisa. Ako ustanovite da na vašem e-kolegiju postoji više od jedne instance Samostalnoga upisa, javite se administratoru na adresu e-pošte cpeu@ffzg.hr.