Završavanje sesije / predavanja u aktivnosti BigBlueButton

Moderatori (nastavnci) u aktivnosti BigBlueButton imaju mogućnost završiti trenutnu sesiju / predavanje i odjaviti sve polaznike iz istoga.

Završavanje BigBlueButton sesije

Svi sudionici imaju mogućnost odjaviti se iz aktivnosti BigBlueButton, ali samo moderator može završiti trenutnu sesiju / predavanje pri odjavi za one sudionike koji su se priključili istome.

Završetkom sesije / predavanja i odjavom sudionika s istoga osiguravate da sesija ne ostane otvorena ili aktivna od strane sudionika koji se ne odjave (iz bilo kojeg razloga).

Završetak sesije / predavanja također šalje sve snimljene snimke odmah u obradu (postupak obrade prethodi objavljivanju te snimke predavanja na sustavu Omega).

Kako biste završili sesiju / predavanje i odjavili sve sudionike iz istoga:

Otvorite izbornik s opcijama (gornji desni kut sučelja, ikona tri uspravne točke) i odaberite “End meeting“. Bit će prikazano pitanje “Are you sure you want to end this meeting?“, na koje trebate odgovoriti “Yes” (da).

Pojavit će se prozor s porukom koja će obavijestiti sudionike da je sesija završena. Odaberite gumb “OK” za povratak na početnu stranicu svoje BigBlueButton aktivnosti na sustavu Omega.

Izvor: https://support.blindsidenetworks.com/hc/en-us/articles/360024912391-End-meeting-on-logout-