Kako ispisati studente iz e-kolegija na kraju semestra?

Ove upute namijenjene su nastavnicima koji žele ispisati studente iz održanih / starih e-kolegija i pripreme e-kolegij za izvođenje nastave u novom semestru. NAPOMENA: Prethodno bi bilo dobro pohraniti podatke o studentima (ocjene, seminari, testovi) korištenjem uputa dostupnih ovdje: https://cpeu.ffzg.unizg.hr/?page_id=2555

Ovdje će uskoro stajati video upute.

Postupak masovnog ispisivanja studenata s e-kolegija

Na naslovnici vašeg e-kolegija, u navigacijskoj traci na vrhu naslovnice e-kolegija ispod naziva e-kolegija kliknite na poveznicu “Više” što će otvoriti padajući izbornik iz kojeg trebate odabrati poveznicu “Backup i vraćanje iz kopije“.

Padajući izbornik "Više"

Padajući izbornik “Više”

Potom će se otvoriti stranica na kojoj gore lijevo iz padajućeg trebate odabrati opciju “Reset“.

Opcija "Reset" u padajućem izborniku

Opcija “Reset” u padajućem izborniku

Na stranici Reset možete izmijeniti brojne postavke, ali za potrebe ovih uputa je potrebno isključivo koristiti dvije: kada počinje nastava na e-kolegiju u novom semestru i koga treba ispisati.

U sekciji Općenito potrebno je za postavku E-kolegij počinje kliknuti na kraj reda na Omogući i potom unijeti datum po želji (napomena – pažljivo unesite datum i obratite pažnju na vrijeme!).

Promjena datuma početka nastave na e-kolegiju

Promjena datuma početka nastave na e-kolegiju

U sekciji Uloge je potrebno za postavku Ispisivanje korisnika odabrati ulogu Student. Time ćete ispisati sve studente s vašeg e-kolegija.

Ispisivanje svih studenata

Ispisivanje svih studenata

Ništa drugo nije potrebno mijenjati, na dnu kliknite na gumb Reset e-kolegija.

Gumb Reset e-kolegija

Gumb Reset e-kolegija

Time završava postupak ispisa studenata s vašeg e-kolegija.