Kako se uključiti u online predavanje uživo koje se održava kroz BigBlueButton i sustav Omega

Kako se uključiti u online predavanje uživo koje se održava kroz BigBlueButton aktivnost u sustavu Omega (kao student ili sudionik online sastanka) pogledajte u video uputama dostupnima ovdje:

Kako biste pristupili predavanju koje se odvija uživo korištenjem aktivnost BigBlueButton na sustavu Omega, prvo trebate otići na e-kolegij na kojem se to predavanje odvija, a potom pronaći aktivnost vrste BigBlueButton.

Aktivnost vrste BigBlueButton ćete prepoznati po plavoj ikoni na kojoj se nalazi bijelo slovo “b“.

Potom trebate kliknuti na naslov te aktivnosti te na “Priključi se sesiji“.

Trebate odabrati ikonu slušalica, što označava da ste vi slušatelj.

U ovom trenutku spojili ste se na to predavanje i predavač može s lijeve strane vidjeti da ste se vi spojili. Tu se također nalazi i ime predavača.

Jedina stvar na koju trebate paziti je da ne uključite kameru ili mikrofon, ako ste slučajno na prethodnom ekranu kliknuli greškom na ikonu mikrofona.

Ako želite postaviti pitanja u sklopu predavanja koje se odvija uživo korištenjem BigBlueButton aktivnosti, najčešće ćete to napraviti korištenjem opcije “Chat” (s lijeve strane sučelja). Ovdje možete upisati pitanje, a nastavnik će odgovoriti ili odmah ili kasnije kada dođe vrijeme za pitanja.