Arhiva kategorije: Upute

Upute za pohranu podataka studenata iz prošlih semestara i ispis studenata na e-kolegijima na sustavu Omega (nastavničke)

Poštovane nastavnice i nastavnici, objavljene su upute o tome kako pohraniti podatke o studentima prije ispisivanja iz e-kolegija. Upute postoje u tekstualnom i video obliku. Ove upute namijenjene su nastavnicima koji žele pohraniti podatke o prošloj studentskoj aktivnosti prije nego ispisu studente iz e-kolegija i pripreme ga za izvođenje nastave u novom semestru. Ovo posebno vrijedi za e-kolegije održane u ljetnom semestru ak. god. 2019/2020. jer će se studenti željeti ispisati s početkom nastave u zimskom semestru ak. god. 2020/2021. (jer im stari/položeni/dovršeni e-kolegiji smetaju i ne trebaju). Upute možete pogledati / pročitati ovdje:
https://cpeu.ffzg.unizg.hr/?page_id=2555 Ovaj postupak (arhiviranja podataka) bi trebao prethoditi masovnom ispisivanju studenata iz vaših e-kolegija, za što također postoje upute u tekstualnom i video obliku: https://cpeu.ffzg.unizg.hr/?page_id=2594 U tim uputama je prikazano kako odjednom ispisati veći broj studenata (odnosno sve, bez obzira na njihov broj).

Česta pitanja i upute za usmene ispite na daljinu (nastavnici)

Izrada i korištenje aktivnosti BigBlueButton i Tau

Česta pitanja na temu usmenih ispita

Tehnička pitanja

Česta pitanja i upute za pismene ispite na daljinu (nastavnici)

Izrada testova

Vrste pitanja

Česta pitanja na temu testova

Objavljene upute za provedbu usmenih i pismenih ispita na daljinu

Centar za potporu e-učenju (CPEU) pripremio je detaljne upute za održavanje pismenih i usmenih ispita na daljinu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i molimo da ih pročitate, a ako ćete imati dodatna tehnička pitanja molimo javite se na cpeu@ffzg.hr ili na prodekanica.nastava@ffzg.hr s pitanjima o ispitima općenito. Tekst uputa dostupan je ovdje.

Popis uputa i priručnika za Omegu (stanje 09.04.2020.)

Poštovane nastavnice i nastavnici, slijedi popis uputa koje smo objavili ili ažurirali od 12.03.2020. do 09.04.2020:

  • Upute za provođenje online nastave na FFZG: https://bit.ly/2xZetXQ
  • Priručnik za korištenje sustava učenja na daljinu Omega, dostupan od 2016. godine u tiskanom i PDF obliku ovdje: https://bit.ly/3c7ehVe
  • U proteklih par tjedana smo ažurirali i objavili kopiju Priručnika za korištenje sustava učenja na daljinu Omega u obliku web-stranica (39 dokumenata) dostupnih ovdje: https://bit.ly/3aWZSuB (ažurirane su sve postavke koje su se promijenile u zadnje 4 godine od izdanja tiskanog priručnika).
  • Do sada je održano 7 webinara u organizaciji CPEU, a snimke 6 njih možete pogledati ovdje: https://bit.ly/2y5maeQ
  • Uz to smo prošli tjedan izradili YouTube kanal CPEU, na kojem se nalazi 27 kraćih video-uputa vezanih uz sustav Omega: https://bit.ly/34tASZh
  • Dana 09.04.2020. objavili smo i bazu često postavljanih pitanja, dostupnu ovdje (sadrži za sada 46 pitanja i odgovora/uputa): https://bit.ly/2yPUZ8r