Kako koristiti Facebook Messenger za online nastavu

Ako želite koristiti Facebook Messenger, morat ćete prvo instalirati aplikaciju (na mobilnim uređajima), ali postoje i scenariji primjene u kojima možete iskoristiti i web-sučelje bez potrebe za instalacijom aplikacije. Facebook Messenger je poprilično raširen među korisnicima, tako da postoji velika mogućnost da ga i vi i vaši studenti imate već instaliranog na vašem mobilnom uređaju (odnosno da ga koristite kroz web-sučelje uz Facebook). Poveznice za preuzimanje aplikacije su:

Ako želite držati predavanje preko Facebook Messengera, možete to učiniti za do pedeset polaznika. Ne morate biti međusobno prijatelji preko Facebooka, dovoljno je da ih možete pronaći. Pritom pazite na to da dodajete točnu osobu (što s obzirom na alternativna imena, nadimke i slično može predstavljati pravi izazov).

Alternativno, uvijek možete reći studentima da naprave grupni razgovor i dodaju Vas u isti. Problem može predstavljati činjenica da Facebook nema dobru podršku za preglednik Mozilla Firefox – i ako takvom grupnom razgovoru pristupite korištenjem Firefoxa, nećete moći dijeliti prikaz svog ekrana (prezentacije tada neće raditi), niti biti u grupnom video pozivu. Također, ne možete snimati predavanje. No i dalje možete poslati dokumente, linkove i slike u grupni razgovor. Stoga, ako mislite koristiti Facebook Messenger, grupnim pozivima i razgovorima pristupajte s preglednikom Google Chrome.